Bezlepkové langoše
Máte stejně rádi jako já langoše, ale chcete je trochu zdravější? Našel jsem recept na langoše, které jsou bez lepku a při přípravě se netopí v oleji. Hned jsme je zkusili a moc nám chutnali.

Takže na takové 4 langoše je potřeba:
4 vejce
1 mozarella
20g psyllia
80g kokosového mléka (nechtělo se mi otvírat celou plechovku mléka, tak jsem použil 33% smetanu)
Sůl
Všechny ingredience na těsto smícháme a rozmixujeme. Necháme 15minut odležet. Těsto hodně lepí, takže každý kousek těsta jsem si ze všech stran poprášil kokosovou moukou. A pak jsem přímo na plechu s pečícím papírem vytvaroval langoš. Aby langoše nebyly moc suché, poklademe nahoru trochu sádla nebo másla. Dáme do vyhřáté trouby na 175 stupňů. Za 20 minut vyndáme. Na potření jsem použil rajčatovou passatu (má méně cukru než protlak nebo kečup) s česnekem a bazalkou. Posypeme sýrem. Vrátíme do trouby zapéct na 5 minut.